projekt książki

przewodnik po mięsie Delikatesów Centrum

Struktura, szkice treści oraz projekty graficzne przewodnika po świecie smacznych kąsków

Zostaliśmy poproszeni o stworzenie koncepcji bogato ilustrowanej książki o mięsie dla Delikatesów Centrum. Miał to być wizualnie atrakcyjny, apetyczny przewodnik wydany pod patronatem portalu klienta – Mięsopedii.

Koncepcja projektu

W sklepach sieci Delikatesy Centrum znajdują się stoiska mięsne – lady. Oferowane tam są różne gatunki mięsa, z których każdy ma swoje przeznaczenie kulinarne, odmienny sposób przygotowania oraz pokrewieństwo do innych smaków.

Książka, której autorem i ambasadorem miał zostać szef kuchni Jurek Sobieniak, w założeniu miała przedstawiać nie tylko poszczególne gatunki mięs, ale także dostarczać ciekawych i praktycznych informacji na ich temat.

Korzystając z wiedzy i doświadczenia Jurka Sobieniaka, przygotowaliśmy przepisy na dania z mięsa z wielu regionów świata. Jurek dodał do nich swoją magię i kreatywność.

Nasze zadania:

  • Analiza potrzeb i celów
    Na podstawie rozmów z klientem stworzyliśmy szczegółową mapę jego oczekiwań i ścieżek prowadzących do wyznaczonych celów.
  • Projekt graficzny
    Przygotowaliśmy trzy linie stylistycznie, których kształt wynikał z analizy. Powstały okładki i zróżnicowane typy stron wewnętrznych.
  • Architektura treści
    Opracowaliśmy strukturę książki, jej podział oraz schemat treści wewnątrz poszczególnych sekcji i rozdziałów.
  • Obsługa redakcyjna
    Zapewniliśmy opiekę redaktora prowadzącego i zespół korekty.

apetyczny
design

Nowoczesny styl okładki oraz strony wewnętrzne to zasługa zdjęć pobudzających apetyt na wiedzę kulinarną.

soczysta
forma

Książka poświęcona mięsu w sztuce kulinarnej musi być soczysta. Dlatego zadbaliśmy, żeby każde zdjęcie i grafika tworzyły elegancką kompozycję.

smak
na wiedzę

Każda z zaprojektowanych wersji wyróżnia się stylem, ale też tak samo wzmaga smak na wiedzę zawartą w książce.

kompendium
smaków

Przewidzieliśmy i zaprojektowaliśmy strony z informacjami o wartościach odżywczych różnych gatunków mięsa, ziół i przypraw.

mistrz
sztuki mięsa

Autorem został Jurek Sobieniak. Kreatywny i lubiany szef kuchni, postać medialna i twarz kampanii Delikatesów Centrum. Zapewniliśmy mu pełne wsparcie redakcyjne oraz pomoc w dopracowaniu pomysłów.

You Know – pracownia architektoniczna Arteasen

Nasz adres:

ul. Piekałkiewicza 7 lok. 50
00-710 Warszawa

Social links