projekt książki

Struktura, szkice treści oraz projekty graficzne przewodnika po świecie smacznych kąsków
Koncepcja projektu
W sklepach sieci Delikatesy Centrum znajdują się stoiska mięsne – lady. Oferowane tam są różne gatunki mięsa, z których każdy ma swoje przeznaczenie kulinarne, odmienny sposób przygotowania oraz pokrewieństwo do innych smaków.
Książka, której autorem i ambasadorem miał zostać szef kuchni Jurek Sobieniak, w założeniu miała przedstawiać nie tylko poszczególne gatunki mięs, ale także dostarczać ciekawych i praktycznych informacji na ich temat.
Korzystając z wiedzy i doświadczenia Jurka Sobieniaka, przygotowaliśmy przepisy na dania z mięsa z wielu regionów świata. Jurek dodał do nich swoją magię i kreatywność.
Nasze zadania:
- Analiza potrzeb i celów
Na podstawie rozmów z klientem stworzyliśmy szczegółową mapę jego oczekiwań i ścieżek prowadzących do wyznaczonych celów. - Projekt graficzny
Przygotowaliśmy trzy linie stylistycznie, których kształt wynikał z analizy. Powstały okładki i zróżnicowane typy stron wewnętrznych. - Architektura treści
Opracowaliśmy strukturę książki, jej podział oraz schemat treści wewnątrz poszczególnych sekcji i rozdziałów. - Obsługa redakcyjna
Zapewniliśmy opiekę redaktora prowadzącego i zespół korekty.
apetyczny
design
Nowoczesny styl okładki oraz strony wewnętrzne to zasługa zdjęć pobudzających apetyt na wiedzę kulinarną.
soczysta
forma
Książka poświęcona mięsu w sztuce kulinarnej musi być soczysta. Dlatego zadbaliśmy, żeby każde zdjęcie i grafika tworzyły elegancką kompozycję.
smak
na wiedzę
Każda z zaprojektowanych wersji wyróżnia się stylem, ale też tak samo wzmaga smak na wiedzę zawartą w książce.
kompendium
smaków
mistrz
sztuki mięsa
Autorem został Jurek Sobieniak. Kreatywny i lubiany szef kuchni, postać medialna i twarz kampanii Delikatesów Centrum. Zapewniliśmy mu pełne wsparcie redakcyjne oraz pomoc w dopracowaniu pomysłów.

NASZE INNE REALIZACJE




















Nasz adres:
ul. Piekałkiewicza 7 lok. 50
00-710 Warszawa